Hovězí pilaf

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zadní hovězí maso umyjeme a nakrájíme na větší kousky.
  • 2
    Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme.
  • 3
    Maso z pánve vyndáme a na tom samém oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, sůl a přilijeme 0,5 dl hovězího vývaru.
  • 4
    Vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit 5 minut, přidáme dobře promytou rýži a maso znovu promícháme.
  • 5
    Pánev zakryjeme pokličkou a v dobře vyhřáté troubě nejdříve maso s rýží dusíme asi 15 - 20 minut, pak poklici odděláme a pokrm zapékáme.
  • 6
    Hovězí pilaf by měl být zapečený, ale nesmí být vysušený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.