Hovězí pilaf
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůHovězí maso zadní
- 400gramůRýže loupaná
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5decilitrHovězí vývar základní
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zadní hovězí maso umyjeme a nakrájíme na větší kousky.
- 2Maso osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme.
- 3Maso z pánve vyndáme a na tom samém oleji usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme rajčatový protlak, papriku, sůl a přilijeme 0,5 dl hovězího vývaru.
- 4Vše promícháme a pod pokličkou necháme vařit 5 minut, přidáme dobře promytou rýži a maso znovu promícháme.
- 5Pánev zakryjeme pokličkou a v dobře vyhřáté troubě nejdříve maso s rýží dusíme asi 15 - 20 minut, pak poklici odděláme a pokrm zapékáme.
- 6Hovězí pilaf by měl být zapečený, ale nesmí být vysušený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.