Hovězí plátek s houbami

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
327 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme je cca 15min luhovat, až změknou.
  • 2
    Mezitím rozehřejeme troubu na 160C.
  • 3
    Houby slijeme a nakrájíme. Odvar odložíme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme trochu másla a plátky masa orestujeme po obou stranách cca 3min dozlatova. Zakryjeme a uchováme v troubě teplé.
  • 5
    V kastrůlku rozehřejeme 1/2lžíce másla, přidáme nakrájené čerstvé houby, sušené houby, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Několik minut podusíme dokud houby nezměknou.
  • 6
    Poté zalijeme vínem, teplotu zvýšíme a krátce povaříme dokud se polovina šťávy neodpaří. Přidáme odvar z hub smíchaný s vývarem a cca 3min provaříme. Na závěr vmícháme zbylé máslo,dochutíme solí a pepřem.
  • 7
    Omáčkou přelijeme hovězí plátky, dozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.