Hovězí plátek s houbami
30 min.
Ingredience
- 15gramůHouby sušené
- 600gramůHouby čerstvé
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyHovězí maso zadní
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,5hrnekVíno červené
- 0,5hrnekHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
327 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby zalijeme vroucí vodou a necháme je cca 15min luhovat, až změknou.
- 2Mezitím rozehřejeme troubu na 160C.
- 3Houby slijeme a nakrájíme. Odvar odložíme.
- 4V pánvi rozehřejeme trochu másla a plátky masa orestujeme po obou stranách cca 3min dozlatova. Zakryjeme a uchováme v troubě teplé.
- 5V kastrůlku rozehřejeme 1/2lžíce másla, přidáme nakrájené čerstvé houby, sušené houby, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Několik minut podusíme dokud houby nezměknou.
- 6Poté zalijeme vínem, teplotu zvýšíme a krátce povaříme dokud se polovina šťávy neodpaří. Přidáme odvar z hub smíchaný s vývarem a cca 3min provaříme. Na závěr vmícháme zbylé máslo,dochutíme solí a pepřem.
- 7Omáčkou přelijeme hovězí plátky, dozdobíme čerstvým tymiánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.