Hovězí plátky dušené s celerem
60 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 60gramůSlanina vepřová
- 300gramůCeler bulvový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1hrnekVoda pitná
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je, slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme plátky masa a opečeme je. Mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme a pokryjeme oloupaným, na plátky nakrájeným celerem. Vše dusíme do měkka.
- 2Měkké maso posypeme nasekanou pažitkou a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Podáváme obložené rajčaty nebo ředkvičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.