Hovězí plátky na čerstvých houbách
35 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 500gramůHovězí kýta
- 300gramůHouby čerstvé
- 40gramůTymián čerstvý
- 1decilitrVíno červené
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo a hovězí maso nakrájené na slabší plátky, osolené a opepřené na něm opečeme z obou stran 4 minuty. Horké maso zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby, aby si uchovalo teplotu.
- 2Na pánvi ve výpeku z masa orestujeme nakrájené čerstvé houby, česnek a tymián asi 4 minuty, zalijeme vínem a a vaříme odkryté 5 minut. Nakonec přidáme hovězí vývar a povaříme další 3 minuty. Do odstavené omáčky vmícháme zbytek másla, dosolíme, dopepříme.
- 3Maso vyjmeme z trouby, rozdělíme na jednotlivé porce a zalijeme připravenou omáčkou a ozdobíme tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.