Hovězí plátky na čerstvých houbách

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
180 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme máslo a hovězí maso nakrájené na slabší plátky, osolené a opepřené na něm opečeme z obou stran 4 minuty. Horké maso zabalíme do alobalu a dáme do předehřáté trouby, aby si uchovalo teplotu.
  • 2
    Na pánvi ve výpeku z masa orestujeme nakrájené čerstvé houby, česnek a tymián asi 4 minuty, zalijeme vínem a a vaříme odkryté 5 minut. Nakonec přidáme hovězí vývar a povaříme další 3 minuty. Do odstavené omáčky vmícháme zbytek másla, dosolíme, dopepříme.
  • 3
    Maso vyjmeme z trouby, rozdělíme na jednotlivé porce a zalijeme připravenou omáčkou a ozdobíme tymiánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.