Hovězí plátky na hříbkách
95 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 3kusyCibule
- 200gramůHříbky čerstvé
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 360gramůRýže dušená
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm silné. Maso osolíme a posypeme z obou stran čerstvě pomletým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2V pekáči si rozpálíme olej, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Na cibuli položíme plátky masa, zalijeme je vývarem, dáme je do předehřáté trouby a pod poklicí je dusíme přibližně 45-60 minut doměkka.
- 3Mezitím si v pánvi na másle osmažíme dozlatova plátky hříbků, které osolíme a posypeme kmínem a bílým pepřem.
- 4Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a dáme ho do pánve k hříbkům.
- 5Výpek z masa poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce ohřejeme. Pak ho přecedíme přes síto do menšího rendlíku.
- 6Plátky hovězího masa dáme na talíře, ozdobíme plátky hříbků, přidáme rýži a vše přelijeme zahuštěným výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.