Hovězí plátky na hříbkách

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm silné. Maso osolíme a posypeme z obou stran čerstvě pomletým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V pekáči si rozpálíme olej, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Na cibuli položíme plátky masa, zalijeme je vývarem, dáme je do předehřáté trouby a pod poklicí je dusíme přibližně 45-60 minut doměkka.
  • 3
    Mezitím si v pánvi na másle osmažíme dozlatova plátky hříbků, které osolíme a posypeme kmínem a bílým pepřem.
  • 4
    Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a dáme ho do pánve k hříbkům.
  • 5
    Výpek z masa poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce ohřejeme. Pak ho přecedíme přes síto do menšího rendlíku.
  • 6
    Plátky hovězího masa dáme na talíře, ozdobíme plátky hříbků, přidáme rýži a vše přelijeme zahuštěným výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.