Hovězí plátky na pepři a medu
40 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVíno bílé
- 2lžičkyMed včelí
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
612 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, rozkrájíme na plátky, okraje nařízneme. Každý plátek posypeme bohatě pepřem, naklepeme a jemně obalíme v mouce. Ve velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Měkké maso osolíme a poklademe na jednotlivé talíře.
- 2Do zbylého oleje přidáme máslo, zalijeme vínem, vložíme med a povaříme na šťávu. Hotovou šťávou přeléváme opečené plátky na talířích. Nakonec porce ozdobíme na tenké plátky nakrájeným česnekem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.