Hovězí plátky plněné křenem

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
462 mg
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme.
  • 2
    Žloutky smícháme s nastrouhaným křenem a se strouhankou, osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky kýty, svineme a sepneme párátky.
  • 3
    Závitky poprášíme hladkou moukou a osmahneme na oleji. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu. Omáčku podle potřeby zahustíme lžičkou mouky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Podáváme s jemnými knedlíky nebo s těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.