Hovězí plátky plněné křenem
85 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí kýta
- 2lžíceKřen
- 30gramůStrouhanka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
462 mg
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme.
- 2Žloutky smícháme s nastrouhaným křenem a se strouhankou, osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky kýty, svineme a sepneme párátky.
- 3Závitky poprášíme hladkou moukou a osmahneme na oleji. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu. Omáčku podle potřeby zahustíme lžičkou mouky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
- 4Podáváme s jemnými knedlíky nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.