Hovězí plátky po řecku
80 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 3lžíceOlej stolní
- 1lžíceVíno červené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramCibule
- 5stroužkůČesnek
- 5lžicProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z omytého masa ukrojíme čtyři plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Maso vyjmeme.
- 2Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak a víno.
- 3Do připraveného základu vložíme plátky, přiklopíme a dusíme na mírném ohni, až maso změkne a omáčka zhoustne.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.