Hovězí plátky s dušenou zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 600gramůHovězí kýta
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme pórek a vše smažíme za stálého míchání 5 minut. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme cukr a tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.
- 3Plátky masa omyjeme a osušíme, naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi je na zbylém oleji prudce osmažíme z každé strany asi 4 minuty, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 4Hovězí plátky servírujeme se zeleninovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.