Hovězí plátky s dušenou zeleninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jadřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme pórek a vše smažíme za stálého míchání 5 minut. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme cukr a tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.
  • 3
    Plátky masa omyjeme a osušíme, naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi je na zbylém oleji prudce osmažíme z každé strany asi 4 minuty, poté je necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 4
    Hovězí plátky servírujeme se zeleninovou směsí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.