Hovězí plátky s hořčicí a smetanou
80 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 40gramůOlej stolní
- 4lžíceHořčice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý celý
- 0,25litrZakysaná smetana
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
864 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky omytého masa naklepeme a protáhneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme, opečeme na části oleje a udusíme na cibuli ve vývaru.
- 2Ke konci dušení zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou. Po povaření přilijeme hořčici rozmíchanou v trošce vody.
- 3Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.