Hovězí plátky se zapečeným sněhem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
704 mg
Cukr
350 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky, osolíme špetkou soli, opepříme, naklepeme, nařízneme okraje a obalíme v mouce. Následně je po obou stranách opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotové maso vybereme z hrnce a naskládáme na dno máslem potřené zapékací mísy. Na povrch vyskládáme tenké plátky česneku.
  • 2
    Z bílku a zbylé soli vyšleháme tuhý sníh, na každý plátek masa položíme lžící tuhého sněhu. Posypeme jemně strouhaným sýrem. v horké troubě zapečeme. Po upečení plátky klademe na teplé talíře, každou porci ozdobíme tenkými proužky kapie.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.