Hovězí plátky se zapečeným sněhem
60 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2špetkySůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5decilitrůVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusKapie
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
27 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
704 mg
Cukr
350 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, osolíme špetkou soli, opepříme, naklepeme, nařízneme okraje a obalíme v mouce. Následně je po obou stranách opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Hotové maso vybereme z hrnce a naskládáme na dno máslem potřené zapékací mísy. Na povrch vyskládáme tenké plátky česneku.
- 2Z bílku a zbylé soli vyšleháme tuhý sníh, na každý plátek masa položíme lžící tuhého sněhu. Posypeme jemně strouhaným sýrem. v horké troubě zapečeme. Po upečení plátky klademe na teplé talíře, každou porci ozdobíme tenkými proužky kapie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.