Hovězí plátky v hořčičné marinádě
65 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí kýta
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceHořčice staroanglická
- 40lžicOlej rostlinný
- 50mililitrůOlej olivový
- Na cibuli
- 600gramůCibule
- 0,25lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
- Na vinnou marinádu
- 150mililitrůVíno červené
- 1,5lžíceWorcester
- 1stroužekČesnek
- 1,5lžíceSójová omáčka
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1352 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
117 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce promícháme prolisovaný česnek, olivový olej, hořčici. Očištěnou hovězí kýtu potřeme hořčičnou marinádou z obou stran a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet.
- 2Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, vložíme do rozehřátého oleje a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi 8 minut. Poté zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme, až cibule zezlátne. Následně k cibuli přilijeme vinnou omáčku, sůl a provaříme.
- 3Na vinnou omáčku při mírném plameni svaříme víno, jemně posekané lístky tymiánu, sůl, pepř, worcester, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku a zahustíme jí omáčku. Na mírném plameni povaříme do zhoustnutí asi 5 minut.
- 4Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem a zhruba 15 minut grilujeme pod grilem, který jsme předehřáli na střední teplotu. Během grilování maso potíráme olejem a otočíme.
- 5Grilované maso šikmým řezem nakrájíme a zdobíme vinnou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.