Hovězí plátky v kapustě
120 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyCibule
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1kusKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 4stroužkyČesnek
- 80gramůSlanina vepřová
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z očištěného masa nakrájíme 8 řezů, naklepeme je, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a v rozpáleném sádle po obou stranách rychle opečeme. Opečené plátky vyjmeme a v sádle, v němž jsme je opékali, dozlatova osmažíme jednu drobně nakrájenou cibuli. Tu zasypeme 30 g hladké mouky, necháme zpěnit, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, až vznikne řídká omáčka. Opečené plátky vložíme zpět a přikryté dusíme v troubě doměkka.
- 2Kapustu rozebereme, vypereme, seřízneme žebra a nakrájíme na proužky. Do osolené vroucí vody vhodíme nejprve zelené listy a po 3 minutách listy ze středu kapusty. Vaříme další 4 minuty a scedíme.
- 3V kastrolku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, na které zpěníme druhou cibuli nasekanou nadrobno, zasypeme 20 g hladké mouky, přidáme povařenou kapustu, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce podusíme.
- 4Hotové plátky upravíme na talíře, na ně navrstvíme dušenou kapustu a přelijeme šťávou z masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.