Hovězí plátky v omáčce z rajčat
40 min.
Ingredience
- Italská omáčka z rajčat [61289]
- 1hrstBazalka
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 500gramůRajčata
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5lžičkaSůl
- 50mililitrůVoda pitná
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 250gramůMozzarella
- 50mililitrůVoda pitná
- 2špetkyOregano sušené
- 1lžičkaBazalka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
53 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky hovězího masa překryjeme potravinářskou fólií a zlehka je naklepeme. Maso osolíme, po obou stranách opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme.
- 2V pánvi na rozpáleném olivovém oleji maso opečeme dozlatova. Potom plátky zalijeme předem připravenou domácí omáčkou z rajčat a přilijeme trochu vody.
- 3Každý plátek masa obložíme dvěma plátky mozzarelly a posypeme špetkou oregana. Navrch položíme lístek bazalky.
- 4Pánev dáme do vyhřáté trouby a pokrm zapečeme.
- 5Italská omáčka z rajčat [61289]:
- 6Očištěnou mrkev, cibuli a střední část řapíkatého celeru nakrájíme na kousky a zpěníme na olivovém oleji.
- 7Masitá rajčata omyjeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kousky. Spolu s konzervovanými loupanými rajčaty je přidáme na orestovaný zeleninový základ. Vše vaříme velmi zvolna 45-60 minut. Podle potřeby podléváme trochou vody.
- 8Povařenou směs propasírujeme přes síto (nemixujeme!) a omáčku necháme ještě probublávat 30 minut.
- 9Vařenou omáčku podle chuti osolíme, osladíme a zjemníme kouskem másla. Přidáme čerstvou bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.
- 10Po částečném zchladnutí přelijeme omáčku do čistých sklenic, uzavřeme a sklenice ponořené ze 3/4 ve vodě sterilujeme ve velkém hrnci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.