Hovězí plátky zapečené s křenem
75 min.
Ingredience
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1lžíceKřen
- 1lžíceStrouhanka
- 10kusůMandle
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaCukr krupice
- 4plátkyHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1607 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
137 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
31 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa očistíme, odblaníme, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Plátky opečeme na části rozehřátého másla z obou stran, podlijeme a necháme dusit do měkka až do odpaření šťávy.
- 2Ve smetaně rozmícháme polohrubou mouku, sůl, špetku cukru, strouhané mandle, nastrouhaný křen a povaříme na hustší omáčku.
- 3Hotovou omáčkou polijeme plátky masa, posypeme vláčnou strouhanou houskou zakapanou máslem a zapečeme do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.