Hovězí polévka Bouchere

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kapusty vyřízneme košťál, rozebereme na jednotlivé listy, které pokrájíme na proužky.
  • 2
    Přecezený minutkový hovězí vývar, do kterého přilijeme 2 dl vody, přivedeme k varu, nasypeme pokrájenou kapustu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme cca 10 minut, dokud kapusta nezměkne.
  • 3
    Vařený morek nakrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkou polévkou a ihned servírujeme.
  • 5
    Minutkový hovězí vývar [50236]:
  • 6
    Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.