Hovězí polévka Bouchere
85 min.
Ingredience
- 200gramůKapusta hlávková
- 90gramůMorek
- 2mililitryVoda pitná
- Minutkový hovězí vývar [50236]
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1lžíceSůl
- 100gramůCeler bulvový
- 500gramůHovězí maso přední
- 50gramůKuřecí krk
- 50gramůKuřecí křídla
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 80gramůŽaludky drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z kapusty vyřízneme košťál, rozebereme na jednotlivé listy, které pokrájíme na proužky.
- 2Přecezený minutkový hovězí vývar, do kterého přilijeme 2 dl vody, přivedeme k varu, nasypeme pokrájenou kapustu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme cca 10 minut, dokud kapusta nezměkne.
- 3Vařený morek nakrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme horkou polévkou a ihned servírujeme.
- 5Minutkový hovězí vývar [50236]:
- 6Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.