Hovězí polévka Britania
125 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 240gramůChřest zelený
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceProtlak rajčatový
- Minutkový hovězí vývar [50236]
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1lžíceSůl
- 100gramůCeler bulvový
- 500gramůHovězí maso přední
- 50gramůKuřecí krk
- 50gramůKuřecí křídla
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 80gramůŽaludky drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Podle průměru kastrolku vystřihneme kolečko z pečícího papíru nebo pergamenu, namastíme je máslem a položíme na dno.
- 2Mléko, vejce, sůl a rajčatový protlak rozšleháme v hrníčku. Směs vlijeme do kastrolku, ten postavíme do pekáče s vodou, zakryjeme a necháme v troubě „táhnout“ 45 minut při teplotě 80 °C.
- 3Chřest dobře omyjeme a odřízneme hlavičky, které vložíme do vroucí vody. Vaříme 5 minut, přidáme sůl a vaříme ještě dalších 15 minut. Pak vodu slijeme, chřestové hlavičky necháme okapat a nadále je udržujeme v teple.
- 4Hotovou vaječnou sedlinu vyklopíme na prkénko, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky. Ty rozdělíme na talíře nebo do misek, přidáme hlavičky chřestu, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.
- 6Minutkový hovězí vývar [50236]:
- 7Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.