Hovězí polévka Brunoise
100 min.
Ingredience
- 40gramůKapusta hlávková
- 100gramůCeler bulvový
- 30gramůKarotka
- 40gramůKvěták
- 40gramůHrášek
- 2mililitryVoda pitná
- 40gramůFazolové lusky zelené
- Minutkový hovězí vývar [50236]
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusPórek
- 1lžíceSůl
- 500gramůHovězí maso přední
- 50gramůKuřecí krk
- 50gramůKuřecí křídla
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 80gramůŽaludky drůbeží
- 100gramůCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celer a karotku nakrájíme na drobné kostky, kapustu na tenké proužky, fazolové lusky na centimetrové kousky, květák rozebereme na růžičky a hrášek vyloupeme z lusků.
- 2Z přecezeného hovězího vývaru odebereme 250 ml, přidáme vodu a přivedeme k varu.
- 3Přidáme připravenou zeleninu, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne. Uvařenou zeleninu i se zbytkem vývaru, ve kterém se vařila, rozdělíme do talířů nebo do misek, zalijeme horkým hovězím vývarem a ihned podáváme.
- 5Minutkový hovězí vývar [50236]:
- 6Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.