Hovězí polévka pro malé děti

165 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hovězí maso vložíme do většího kastrólku, zalijeme ho vodou, přidáme nové koření, malý bobkový list a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso pomalu vaříme hodinu. Voda by měla jen probublávat.
  • 2
    Mezitím oloupeme cibuli s česnekem. Mrkev, celer, petržel a brammbory oloupeme a omyjeme. Snítku petrželové, celerové a tymiánové natě omyjeme pod tekoucí vodou. Malé rajče si vložíme do vroucí vody na 30 sekund, pak ho schladíme a oloupeme. Z rozkrojeného rajčete vydlabeme semínka.
  • 3
    Po hodině vaření k masu přidáme všechnu zeleninu, kterou pokrájíme na menší kusy, přidáme i bylinky a polévku pod pokličkou budeme pomalu vařit dalších 90 minut.
  • 4
    Uvařené maso pokrájíme na kousky, z polévky vyjeme koření s bobkovým listem a vše i s vývarem rozmixujeme na pyré. Čerstvou polévku podáváme dítěti teplou, ostatní porce si po vychlazení dáme do malých kelímků a zamrazíme je.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.