Hovězí polévka pro malé děti
165 min.
Ingredience
- 170gramůHovězí maso přední
- 300mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 3kusyNové koření celé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 100gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 160gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCeler - nať
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1kusRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí maso vložíme do většího kastrólku, zalijeme ho vodou, přidáme nové koření, malý bobkový list a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a pod pokličkou maso pomalu vaříme hodinu. Voda by měla jen probublávat.
- 2Mezitím oloupeme cibuli s česnekem. Mrkev, celer, petržel a brammbory oloupeme a omyjeme. Snítku petrželové, celerové a tymiánové natě omyjeme pod tekoucí vodou. Malé rajče si vložíme do vroucí vody na 30 sekund, pak ho schladíme a oloupeme. Z rozkrojeného rajčete vydlabeme semínka.
- 3Po hodině vaření k masu přidáme všechnu zeleninu, kterou pokrájíme na menší kusy, přidáme i bylinky a polévku pod pokličkou budeme pomalu vařit dalších 90 minut.
- 4Uvařené maso pokrájíme na kousky, z polévky vyjeme koření s bobkovým listem a vše i s vývarem rozmixujeme na pyré. Čerstvou polévku podáváme dítěti teplou, ostatní porce si po vychlazení dáme do malých kelímků a zamrazíme je.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.