Hovězí polévka s kapustou a rýží
60 min.
Ingredience
- 13,3gramůPolévkové koření
- 100gramůRýže loupaná
- 450gramůKapusta hlávková
- 1litrVoda pitná
- 20gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 1700mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Vápník
65 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Po uvaření ji propláchneme horkou vodou, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.
- 3Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. Potom ji spaříme vařící vodou, scedíme, zalijeme trochou horké vody a mírně osolíme. Uvaříme doměkka, znovu scedíme a promícháme s uvařenou rýží.
- 4Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s rýží a kapustou až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.