Hovězí polévka s kroupovou omeletou
30 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1hrstPetržel kudrnka
- 150gramůKroupy malé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kroupy propláchneme studenou vodou a pak je v dostatečném množství osolené vody uvaříme. Uvařené kroupy scedíme, necháme důkladně okapat v cedníku. Potom je rozprostřeme v rozehřáté, olejem vymazané pánvi, zalijeme rozšlehanými vajíčky a zvolna upečeme omeletu. Upečenou nakrájíme na malé kousky.
- 2Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na jemné nudličky.
- 3V hrnci přivedeme k varu vývar, nasypeme do něj nastrouhanou zeleninu a přidáme kousky kroupové omelety. Polévku podle chuti opepříme a osolíme, podáváme posypanou jemně nasekanou natí petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.