Hovězí polévka s masem a nudlemi
170 min.
Ingredience
- 10gramůPetržel - nať
- 280gramůKosti hovězí řídké
- 20gramůSůl
- 0,3gramNové koření celé
- 200gramůHovězí maso přední
- 240gramůZelenina kořenová
- 13,3gramůPolévkové koření
- 0,3gramPepř černý celý
- 170gramůNudle vaječné
- 50gramůCibule
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
256 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a nové koření a zvolna vaříme.
- 2Zhruba po hodině varu přidáme opláchnuté maso a za další hodinu i očištěnou, opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli. Vše dovaříme doměkka.
- 3Uvařené maso i zeleninu vyjmeme a nakrájíme na menší kostičky. Do většího množství osolené vody zavaříme polévkové nudle a za občasného promíchání je uvaříme.Potom těstoviny scedíme, propláchneme a lehce promícháme s hovězím masem a zeleninou. Vše zalijeme trochou procezeného vývaru.
- 4Vývar procedíme hustým cedníkem, přidáme polévkové koření a převaříme.
- 5Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, zeleninou a nudlemi až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.