Hovězí polévka s rýží a hráškem
30 min.

Ingredience
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 13,3gramůPolévkové koření
- 100gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 10gramůSůl
- 300gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 10gramůPetržel - nať
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
136 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
960 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Rýži přebereme a pečlivě propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Uvařenou rýži propláchneme horkou vodou a okapanou vložíme do polévky.
- 3Sterilovaný hrášek prohřejeme v nálevu, scedíme a přidáme do polévky.
- 4Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.