Hovězí polévka s vaječnou přílohou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře oprané žebra vložíme do hrnce s vodou, na silném ohni je zprudka povaříme. Potom stáhneme oheň a pokračujeme ve vaření vývaru přibližně 60 minut, následovně do vývaru vložíme očištěnou a omytou mrkev, celer, petržel, nakonec přidáme oloupanou cibuli. Vše vaříme dále až do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku přelijeme přes cedník, vývar vrátíme do hrnce, dochutíme 1/2 lžičky soli a špetkou pepře.
  • 2
    Příprava vaječné přílohy: Ve vhodném kastrůlku vyšleháme mléko spolu s vejci. Osolíme půlkou lžičky soli, špetkou pepře. Přidáme nasekanou petrželovou nať a vlijeme do vhodné zapékací formy, vymazané máslem. Naplněnou zapékací formu položíme na plech, do kterého nalijeme 2,5 l vody, zapékací forma by měla byt ponořená do půlky ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a vaříme v připravené vodní lázní 25 - 30 minut. Vaječní příloha pěkně ztuhne, následně ji vytáhneme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Kousky pokládáme na jednotlivé talíře, zalijeme horkým vývarem a polévku podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.