Hovězí polévka s vaječnou přílohou
110 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí žebra
- 4,5litryVoda pitná
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5kusůVejce slepičí
- 20gramůPetržel - nať
- 1decilitrMléko plnotučné
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dobře oprané žebra vložíme do hrnce s vodou, na silném ohni je zprudka povaříme. Potom stáhneme oheň a pokračujeme ve vaření vývaru přibližně 60 minut, následovně do vývaru vložíme očištěnou a omytou mrkev, celer, petržel, nakonec přidáme oloupanou cibuli. Vše vaříme dále až do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku přelijeme přes cedník, vývar vrátíme do hrnce, dochutíme 1/2 lžičky soli a špetkou pepře.
- 2Příprava vaječné přílohy: Ve vhodném kastrůlku vyšleháme mléko spolu s vejci. Osolíme půlkou lžičky soli, špetkou pepře. Přidáme nasekanou petrželovou nať a vlijeme do vhodné zapékací formy, vymazané máslem. Naplněnou zapékací formu položíme na plech, do kterého nalijeme 2,5 l vody, zapékací forma by měla byt ponořená do půlky ve vodě. Vložíme do předehřáté trouby a vaříme v připravené vodní lázní 25 - 30 minut. Vaječní příloha pěkně ztuhne, následně ji vytáhneme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na malé kousky.
- 3Kousky pokládáme na jednotlivé talíře, zalijeme horkým vývarem a polévku podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.