Hovězí polévka se špekovými (tyrolskými) knedlíčky
45 min.

Ingredience
- 0,5gramMuškátový květ
- 13,3gramůPolévkové koření
- 100gramůVepřový bok uzený
- 15gramůSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 50gramůSlanina vepřová
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 40gramůVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůŽemle tuková
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
237 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 2Uzený bůček opláchneme a uvaříme doměkka, zbavíme jej chrupavek a kostí, nakrájíme na malé kostičky a promícháme se žemlí nakrájenou na kostičky.
- 3Slaninu nakrájíme na malé kostičky a částečně roztavíme.
- 4Ke směsi bůčku se žemlí přidáme slaninu a za občasného promíchání mírně osmahneme v troubě dorůžova.
- 5Z mléka, vajec a prosáté mouky připravíme těstíčko, přidáme mletý květ a pepř, opláchnutou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku a zamícháme osmahnutou žemli se slaninou a bůčkem.
- 6Ze hmoty tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do části vývaru a vaříme 3-4 minuty.
- 7Uvařené knedlíčky vyjmeme, přelijeme studenou vodou, aby ztuhly a okapané je zalijeme trochou vývaru nebo je uložíme nad páru.
- 8Knedlíčky vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.