Hovězí polévka se šunkou (nebo lančmítem)
50 min.
Ingredience
- 1800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 80mililitrůVíno bílé
- 200gramůPórek
- 300gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 20gramůChilli koření mleté
- 100gramůMrkev kořen
- 20gramůGlutasol
- 20gramůSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 200gramůVejce slepičí
- 20gramůKari koření
- 500gramůŠunka dušená
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do procezeného vývaru z hovězích kostí dáme očištěný, opláchnutý a na drobno nakrájený pórek, očištěnou a na malé kostičky nakrájenou mrkev a na kousky nakrájené fazolové lusky. Vše uvaříme doměkka.
- 2Potom do vývaru s uvařenou zeleninou zamícháme rozšlehaná vejce a přidáme na nudličky nakrájenou šunku (nebo lančmít). Přilijeme víno, přidáme glutasol, čili koření, kari koření, sůl a krátce povaříme.
- 3Při podávání do polévky dáváme omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.