Hovězí proužky na chilli

30 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na proužky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kořením. Podle chuti opepříme. Mísu přikryjeme fólií a necháme několik hodin v chladničce.
  • 2
    Ve woku na polovině rozehřátého oleje smažíme nasekanou chilli papričku, rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor a na proužky nakrájenou papriku za stálého míchání asi 3 minuty.
  • 3
    Potom přidáme hrášek, na růžičky rozebranou brokolici a smažíme další 2 minuty. Zeleninu vyjmeme.
  • 4
    Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme maso scezené z marinády - tu uchováme. Proužky masa smažíme 1 minutu, přidáme zeleninu a vše zalijeme marinádou a škrobem rozmíchaným ve vodě. Za stálého promíchávání provaříme asi 2 minuty.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jalu
st 22. 1. 2014
Jeden den večer připravit, a druhý den se nemusí přemýšlet, co k večeři :-)
trribulus
st 2. 4. 2014
Ostřejší jídla mám moc ráda a tohle je skutečně moc dobré. Jen se to s tím chilli nesmí přehnat :-)
Anonymní uživatel
st 23. 7. 2014
Velmi skvělý recept přidal jsem do zeleniny cibuli a houby a dopadlo to velmi skvěle ,opravdu moc děkuji za dobrý recept. Koření pěti vůní jsem vyrobil dle gooogle.. :-)