Hovězí proužky na chilli
30 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet rýžový
- 5lžicKoření pěti vůní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 100gramůHrášek
- 100gramůBrokolice
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 120mililitrůVoda pitná
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na proužky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kořením. Podle chuti opepříme. Mísu přikryjeme fólií a necháme několik hodin v chladničce.
- 2Ve woku na polovině rozehřátého oleje smažíme nasekanou chilli papričku, rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor a na proužky nakrájenou papriku za stálého míchání asi 3 minuty.
- 3Potom přidáme hrášek, na růžičky rozebranou brokolici a smažíme další 2 minuty. Zeleninu vyjmeme.
- 4Do pánve vlijeme zbylý olej a přidáme maso scezené z marinády - tu uchováme. Proužky masa smažíme 1 minutu, přidáme zeleninu a vše zalijeme marinádou a škrobem rozmíchaným ve vodě. Za stálého promíchávání provaříme asi 2 minuty.
- 5Vhodnou přílohou jsou čínské nudle nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
jalu
st 22. 1. 2014
Jeden den večer připravit, a druhý den se nemusí přemýšlet, co k večeři :-)
trribulus
st 2. 4. 2014
Ostřejší jídla mám moc ráda a tohle je skutečně moc dobré. Jen se to s tím chilli nesmí přehnat :-)
Anonymní uživatel
st 23. 7. 2014
Velmi skvělý recept přidal jsem do zeleniny cibuli a houby a dopadlo to velmi skvěle ,opravdu moc děkuji za dobrý recept. Koření pěti vůní jsem vyrobil dle gooogle.. :-)