Hovězí ragú na pivě
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusPetržel kořen
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusMrkev kořen
- 0,25litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,75litrHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaEstragon
- 0,5lžícePovidla jablková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
28 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, slaninu na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev a petržel oškrábeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka.
- 2V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu a opečeme, přidáme maso, cibuli, mrkev, petržel a opékáme 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme estragon, bobkový list, vývar, pivo, ocet a hrušková povidla. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.
- 3Z rozehřátého másla a mouky vymícháme jíšku, zalijeme vývarem a krátce povaříme.
- 4Otevřeme hrnec, tekutinu scedíme a spojíme s jíškou, nebo rozmícháme přímo v hrnci. Ragú dochutíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.