Hovězí ragú s houbami
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 0,75hrnekSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 400gramůHovězí kližka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
47 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí kližku nakrájíme na kousky, polijeme šťávou z citrónu a necháme odležet, nejlépe 24 hodin.
- 2Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, zaprášíme moukou a osmažíme. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Přilijeme smetanu,povaříme a zasypeme jemně nakrájenou petrželkou.
- 3Vmícháme uvařené na plátky pokrájené hříbky.
- 4Ragú podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.