Hovězí ragú s paprikami
50 min.
Ingredience
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1kusMrkev kořen
- 1kusTuřín
- 1lžíceSolamyl
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 450gramůHovězí maso zadní
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájené na kostky zprudka osmahneme v kastrolu potřeném olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme asi 1 minutu. Potom přidáme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut.
- 2Očištěné papriky nakrájíme na proužky, očištěnou mrkev a vodnici (tuřín) nakrájíme na kousky. Zeleninu vsypeme do kastrolu a vše dusíme ještě 5 minut.
- 3Nakonec vmícháme škrob rozpuštěný ve 2 lžících vody a za občasného míchání ragú povaříme 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.