Hovězí řízečky na smetaně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
879 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme, opepříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a hovězí řízečky na něm osmažíme. Poté maso z pánve vyjmeme a odložíme stranou.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme zbytek másla a osmahneme na něm jarní cibulku, zaprášíme moukou, přilijeme portské víno, hovězí vývar a necháme projít varem. Omáčku povaříme na mírném ohni 10 minut.
  • 3
    Do omáčky přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, vložíme do ní hovězí řízečky a ještě asi 5 minut zahříváme.
  • 4
    Podáváme s uvařenou rýží a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.