Hovězí řízečky na smetaně
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí plec
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6lžicVíno portské
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPažitka
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
25 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
879 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme, opepříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Na pánvi rozpálíme lžíci másla a hovězí řízečky na něm osmažíme. Poté maso z pánve vyjmeme a odložíme stranou.
- 2Na pánvi rozpálíme zbytek másla a osmahneme na něm jarní cibulku, zaprášíme moukou, přilijeme portské víno, hovězí vývar a necháme projít varem. Omáčku povaříme na mírném ohni 10 minut.
- 3Do omáčky přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, vložíme do ní hovězí řízečky a ještě asi 5 minut zahříváme.
- 4Podáváme s uvařenou rýží a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.