Hovězí řízečky s cibulovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyCibule červená
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 125mililitrůVíno portské
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
111 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Naklepeme, osolíme, opepříme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm osmažíme. Poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Cibulová kolečka vložíme na pánev a osmahneme, zaprášíme moukou, podlijeme zeleninovým vývarem a portským vínem. Promícháme, přidáme najemno nasekanou pažitku a necháme zhoustnout.
- 4Řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme s cibulovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.