Hovězí řízečky s nivou
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí plec
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 4lžícePomerančová šťáva
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
108 mg
Cukr
789 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozdrobenou nivu a na nízkém žáru rozpustíme. Mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a hovězí řízečky na něm osamžíme. Poté je z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Do omastku na pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a necháme projít varem, přimícháme smetanovou omáčku s nivou, najemno nasekanou pažitku a důkladně promícháme.
- 4Na připravené talíře servírujeme opečené řízečky a podáváme přelité sýrovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.