Hovězí řízečky s nivou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
108 mg
Cukr
789 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí plec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme rozdrobenou nivu a na nízkém žáru rozpustíme. Mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo a hovězí řízečky na něm osamžíme. Poté je z pánve vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 3
    Do omastku na pánvi nalijeme pomerančovou šťávu a necháme projít varem, přimícháme smetanovou omáčku s nivou, najemno nasekanou pažitku a důkladně promícháme.
  • 4
    Na připravené talíře servírujeme opečené řízečky a podáváme přelité sýrovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.