Hovězí řízky na slanině

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky, okurky rozpůlíme.
  • 2
    Řízky obalíme ve strouhance, namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a usmažíme z obou stran na sádle (60 g) dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče vymazaného zbylým sádlem, na každý řízek položíme plátek slaniny a okurku.
  • 3
    Maso podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.