Hovězí řízky na slanině
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůSlanina vepřová
- 2kusyOkurky nakládané
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 40mililitrůMléko plnotučné
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
38 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na plátky, okurky rozpůlíme.
- 2Řízky obalíme ve strouhance, namočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a usmažíme z obou stran na sádle (60 g) dozlatova. Poté maso vložíme do pekáče vymazaného zbylým sádlem, na každý řízek položíme plátek slaniny a okurku.
- 3Maso podlijeme horkým vývarem a v předehřáté troubě dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.