Hovězí řízky na zelenině
75 min.

Ingredience
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 70gramůSádlo škvařené
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůPetržel kořen
- 100gramůKvěták
- 100gramůKedlubna
- 1kusCibule
- 50gramůKopr čerstvý
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 150gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2Na velké pánvi osmažíme na rozpáleném sádle. Kořenovou zeleninu a kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, ostatní zeleninu nakrájíme na menší kusy, kopr nasekáme. Vše dáme do velkého hrnce spolu s masem a tukem z opékání, zalijeme vařící vodou a dusíme zakryté na mírném ohni 40 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
- 3Pokrm je hotový, když je zelenina rozvařená a maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.