Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů
80 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 120gramůSlanina vepřová
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300gramůŽampiony - sterilované
- 150gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 150mililitrůVíno červené
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
46 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sterilované žampionové plátky scedíme a necháme okapat, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme na plátky.
- 2Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
- 3V mezičase na másle dusíme žampiony, přimícháme šunku, česnek, sůl, lžíci protlaku a zarestujeme. Směs zředíme vínem a na mírném plameni chvíli vaříme. Na pánvi vysmažíme slaninu dokřupava, odložíme na ubrousek, aby okapal tuk.
- 4Řízky podáváme přelité žampionovou omáčkou a ozdobené plátkem slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.