Hovězí roláda s uzeným masem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
743 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu a uzené maso nakrájíme na plátky, slaninu obalíme v paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme tak, aby vznikl jeden velký plátek masa. Ten lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Na maso rozložíme plátky slaniny obalené v paprice, nakrájené uzené maso, polovinu nakrájené cibule a vše posypeme strouhankou. Maso stočíme do rolády a omotáme pevnou nití.
  • 3
    V zapékací míse rozehřejeme sádlo, osmažíme zbývající polovinu nakrájené cibule, vložíme na ni masovou roládu, přidáme zakysanou smetanu a trochu piva a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Roládu během pečení občas obrátíme a polijeme výpekem a průběžně přiléváme pivo.
  • 4
    Upečenou plněnou roládu nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme šťávou z pečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.