Hovězí roláda s uzeným masem
65 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůUzené maso vařené
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceStrouhanka
- 1,5decilitryZakysaná smetana
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
743 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu a uzené maso nakrájíme na plátky, slaninu obalíme v paprice. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme tak, aby vznikl jeden velký plátek masa. Ten lehce naklepeme, opepříme a osolíme. Na maso rozložíme plátky slaniny obalené v paprice, nakrájené uzené maso, polovinu nakrájené cibule a vše posypeme strouhankou. Maso stočíme do rolády a omotáme pevnou nití.
- 3V zapékací míse rozehřejeme sádlo, osmažíme zbývající polovinu nakrájené cibule, vložíme na ni masovou roládu, přidáme zakysanou smetanu a trochu piva a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Roládu během pečení občas obrátíme a polijeme výpekem a průběžně přiléváme pivo.
- 4Upečenou plněnou roládu nakrájíme na plátky, které na talíři přelijeme šťávou z pečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.