Hovězí rolky se slaninou na česneku
140 min.
Ingredience
- Maso
- 300gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 150gramůAnglická slanina
- 250mililitrůVoda pitná
- Zálivka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
67 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso:Hovězí roštěnky naklepeme přes fólii a ochutíme solí a pepřem. Na naklepané plátky masa rozdělíme plátky slaniny, sbalíme do rolek a zajistíme proti rozbalení párátkem nebo kovovou svorkou.
- 2Hovězí rolky zprudka opečeme v hlubším kastrolu a zalijeme marinádou a 250 ml vody tak, aby bylo maso ponořené, a dusíme asi 60 minut - do doby, než je maso měkké. Pokud je šťáva příliš řídká, dusíme maso těsně před podáváním bez pokličky, aby se voda odpařila. Takto připravené hovězí plátky servírujeme teplé.
- 3Zálivka: Česnek nasekáme nadrobno, rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme na větší kousky. Česnek s rajčaty smícháme s olivovým olejem. Touto zálivkou zalijeme orestované plátky masa zálivkou a vodou tak, aby byly ponořené, a dusíme je doměkka. Tyto hovězí rolky servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.