Hovězí rolky se zelnou nádivkou
145 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePolévkové koření
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 200mililitrůVoda pitná
- Náplň do závitků
- 50gramůAnglická slanina
- 250gramůZelí červené - sterilizované
- 100gramůPárky bezlepkové
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nasekáme na drobno. Plátky hovězího masa propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme je a ochucené solí a pepřem je zprudka opečeme na oleji, aby se maso uzavřelo a neunikala z něj šťáva. Potom na plátky masa z poloviny rozdělíme připravenou nádivku, plátky svineme do rolek, které zajistíme párátkem nebo grilovací jehlou. Masové rolky potom vrátíme na pánev a opečeme. Opečené rolky potom odložíme na talíř a na tuku, na kterém jsme opékali závitky, orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Do tuku s restovanou cibulí a česnekem vrátíme opečené rolky, které podlijeme vodou a k masu přidáme polévkové koření a maso dusíme do měkka. Hotové závitky vyjmeme, šťávu z masa vydusíme do tuku, potom budoucí šťávu zahustíme poprášením bezlepkové mouky, promícháme a osmahneme. Tuk s výpeky z masa zalijeme vodou, vrátíme ke šťávě masové rolky a ještě krátce povaříme. Tyto masové rokly podáváme teplé, s různými přílohami a čerstvou zeleninou.
- 2Náplň do závitků:
- 3Slaninu a bezlepkový párek nakrájíme na stejně velké drobné kousky a v míse je smícháme se sterilovaným zelím, ze kterého jsme vymačkali rukama šťávu a vše okořeníme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.