Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem
40 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 3lžičkySůl
- 90mililitrůVoda pitná
- 15gramůHouby sušené
- 260gramůHouby čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaTymián sušený
- 85mililitrůVíno červené
- 1kusBujón hovězí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 85gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
181 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky, osolíme a osmahneme na 30 g másla přibližně 3 minuty z každé strany. Hotové plátky masa zabalíme do alobalu, uložíme do teplé trouby.
- 2Sušené houby (které jsme předem zalili na 15 minut vroucí vodou) slijeme, vodu dáme stranou a společně s čerstvými houbami, česnek a tymiánem smažíme na 30 g másla, dokud čerstvé houby nezměknou. Přilijeme víno a houbovou směs 2 minuty povaříme. Mezitím smícháme vodu se sušených hub s hovězím bujónem, přidáme ji k houbám a ještě přibližně 3 minuty vaříme. Nakonec přidáme zbylé máslo, pepř a hotovou šťávou přeléváme plátky hovězího.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.