Hovězí roštěná na houbách s červeným vínem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
181 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky, osolíme a osmahneme na 30 g másla přibližně 3 minuty z každé strany. Hotové plátky masa zabalíme do alobalu, uložíme do teplé trouby.
  • 2
    Sušené houby (které jsme předem zalili na 15 minut vroucí vodou) slijeme, vodu dáme stranou a společně s čerstvými houbami, česnek a tymiánem smažíme na 30 g másla, dokud čerstvé houby nezměknou. Přilijeme víno a houbovou směs 2 minuty povaříme. Mezitím smícháme vodu se sušených hub s hovězím bujónem, přidáme ji k houbám a ještě přibližně 3 minuty vaříme. Nakonec přidáme zbylé máslo, pepř a hotovou šťávou přeléváme plátky hovězího.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.