Hovězí roštěná na žampiónech

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  • 2
    Cibule a stroužky česneku oloupeme a najemno nakrájíme.
  • 3
    Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na plátky, které z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 4
    V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli, přidáme plátky masa o orestujeme je z obou stran. Pak do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme přikryté pokličkou do poloměkka. Přidáme nakrájený česnek a žampióny a dusíme, až je vše měkké.
  • 5
    Šťávu vypečenou z masa ještě dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.