Hovězí roštěná na žampiónech
70 min.

Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 2Cibule a stroužky česneku oloupeme a najemno nakrájíme.
- 3Maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na plátky, které z obou stran lehce naklepeme, opepříme a osolíme.
- 4V hrnci rozehřejeme olej, krátce na něm osmažíme cibuli, přidáme plátky masa o orestujeme je z obou stran. Pak do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme přikryté pokličkou do poloměkka. Přidáme nakrájený česnek a žampióny a dusíme, až je vše měkké.
- 5Šťávu vypečenou z masa ještě dochutíme sójovou omáčkou, pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.