Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně
90 min.
Ingredience
- 80gramůSlanina vepřová
- 100gramůMoravské uzené maso
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyNové koření celé
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1,5decilitryVíno červené
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na hranolky. Uzené maso pokrájíme na kousky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Omyté a osušené maso prošpikujeme slaninou.
- 2V pekáči si rozpálíme olej a roštěnku krátce restujeme z každé strany asi 2 minuty. Pak ji vyjmeme, osolíme ji a opepříme. Na tuk vložíme cibuli s česnekem a asi minutu restujeme. Pak na cibuli vrátíme maso, přidáme nové koření, uzené maso, podlijeme vodou (3 lžíce si necháme stranou) a červeným vínem.
- 3Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Maso v troubě dusíme a pečeme doměkka přibližně 60 - 70 minut. Během té doby maso poléváme šťávou - výpekem.
- 4Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali ve zbylé vodě - za stálého míchání ji vlijeme do výpeku a krátce, 1 minutu povaříme.
- 5Plátky masa s uzeným dáme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.