Hovězí roštěnec na víně
75 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí roštěnka níz. peč.
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor mletý
- 5lžicOmáčka pikantní worcesterová
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
305 mg
Cukr
242 mg
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, osolíme, opepříme, v pánvi rozpálíme olej a na něm ze všech stran maso zprudka opečeme. Z pánve ho přeložíme na pekáč, šťávou z pánve maso zalijeme, přilijeme víno, přidáme nakrájený česnek, worcester, nastrouhaný zázvor, pekáč vložíme do trouby, kde necháme péct 60 minut. Po dobu pečení podléváme vodou.
- 2Upečené maso necháme chvilku odpočinout. Poté nakrájíme na tenké plátky, které pokládáme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.