Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a do každého plátku masa vetřeme 2 lžíce sójové omáčky.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm důkladně z obou stran opečeme.
  • 3
    Pak maso vložíme i s pánví do trouby a pečeme asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme maso vychladnout.
  • 4
    V misce smícháme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, cukr, rýžové víno, limetkovou šťávu, marinádu nalijeme do větší mísy. Upečené maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat v chladničce.
  • 5
    Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme 60 minut stát v pokojové teplotě, pak jej servírujeme na talíře.
  • 6
    V misce smícháme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, okurku, ředkvičky, nastrouhaný zázvor, přidáme 3 lžíce marinády a promícháme.
  • 7
    Plátky masa servírujeme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.