Hovězí roštěnec s limetkovou sójovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 8lžicOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceCukr třtinový
- 6lžicLimetková šťáva
- 4kusyCibulka jarní
- 10kusůŘedkvička
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a do každého plátku masa vetřeme 2 lžíce sójové omáčky.
- 2Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a maso na něm důkladně z obou stran opečeme.
- 3Pak maso vložíme i s pánví do trouby a pečeme asi 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme maso vychladnout.
- 4V misce smícháme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, cukr, rýžové víno, limetkovou šťávu, marinádu nalijeme do větší mísy. Upečené maso vložíme do marinády a necháme přes noc marinovat v chladničce.
- 5Druhý den maso vyjmeme z marinády, necháme 60 minut stát v pokojové teplotě, pak jej servírujeme na talíře.
- 6V misce smícháme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, okurku, ředkvičky, nastrouhaný zázvor, přidáme 3 lžíce marinády a promícháme.
- 7Plátky masa servírujeme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.