Hovězí roštěnky s kořenovou zeleninou
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 5gramůMáslo čerstvé
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1kusMasox
- 1decilitrVoda pitná
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusCitrony
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké proužky. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Masox rozmícháme v hrnku s vodou a na ohni necháme přejít varem.
- 3Roštěnky omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na krajích maso nařízneme, aby se při smažení nekroutilo.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, roštěnky na něm po obou stranách zprudka opečeme a přeložíme je z pánve do mísy.
- 5V pánvi na oleji po pečení masa krátce podusíme nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přilijeme vývar z Masoxu, promícháme a vložíme zpět roštěnky. Přikryté dusíme doměkka. Během dušení obracíme, poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně
- 6přiléváme masoxový vývar.
- 7V druhé pánvi na másle podusíme jemné proužky mrkve, celeru a petržele.
- 8Téměř měkké roštěnky přendáme do zapékací mísy. Šťávu v pánvi po jejich dušení zaprášíme hladkou moukou, chvíli smažíme a pak za stálého míchání přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a vaříme, dokud nezačne houstnout.
- 9Roštěnky v zapékací míse pokryjeme dušenou zeleninou, na ni položíme plátky citronu, vše přelijeme smetanovou omáčkou a v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia, krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.