Hovězí s muffiny
110 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí roštěnka vys. peč.
- 0,5litrVoda pitná
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
- Na muffiny
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 3decilitryMléko plnotučné
- 1decilitrOlej olivový
- Na omáčku
- 10gramůTymián čerstvý
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyCibule červená
- 200gramůRajčata
- 230mililitrůVíno červené
- 1,2litryVývar zeleninový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1308 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
79 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V pekáči rozehřejeme olej, hovězí roštěnec nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran asi 10 minut. Podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 45 minut, občas podlijeme.
- 2V míse smícháme mouku, sůl, vejce, postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těsto, necháme chvilku odpočinout.
- 3Zatím na hluboké pánvi osmažíme cibuli, přidáme tymián a česnek, postupně také pokrájená rajčata a 5 minut povaříme. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, necháme vyvařit až na polovinu, asi 10 minut. Rozmixujeme, osolíme, opepříme, případně necháme ještě vařením zhoustnout na omáčku.
- 4Upečené maso přemístíme na mísu, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Do trouby vložíme formu na muffiny, do každé prohlubně nalijeme lžičku oleje. Když je forma rozpálená, prošleháme těsto a co nejrychleji naplníme prohlubně a dáme zpět do trouby. Pečeme 15 minut dozlatova.
- 5Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité horkou omáčkou a s muffiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.