Hovězí salát

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
569 mg
Cukr
835 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené libové hovězí maso (z polévky) nakrájíme na kostičky,
  • 2
    dáme do mísy, přelijeme 3 dl vody smíchané s 2 lžícemi octa, přidáme sůl, pepř, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.
  • 3
    Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je, rozkrojíme napůl a oddělíme žloutky, které použijeme do zálivky, bílky pokrájíme na nudličky a odložíme do misky.
  • 4
    Připravíme si žloutkovou zálivku:
  • 5
    V hrnečku si dobře rozmícháme 3 žloutky s 1 lžící hořčice a 1 lžičkou octa. Přidáme 5 lžic zakysané smetany a vše promícháme.
  • 6
    Maso slijeme z nálevu.
  • 7
    Mladou jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka, přidáme ji do mísy k masu, doložíme nakrájené bílky, olivový olej a vše přelijeme zálivkou ze žloutků. Osolíme a opepříme podle chuti a dáme znovu na chladné místo alespoň na 1 hodinu uležet.
  • 8
    Salát podáváme vychlazený.
  • 10

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.