Hovězí salát
50 min.
Ingredience
- žloutková zálivka
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 3lžíceOlej olivový
- 5lžicZakysaná smetana
- 1lžíceHořčice
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 6kusůCibulka jarní
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kilogramHovězí maso vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
569 mg
Cukr
835 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené libové hovězí maso (z polévky) nakrájíme na kostičky,
- 2dáme do mísy, přelijeme 3 dl vody smíchané s 2 lžícemi octa, přidáme sůl, pepř, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.
- 3Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je, rozkrojíme napůl a oddělíme žloutky, které použijeme do zálivky, bílky pokrájíme na nudličky a odložíme do misky.
- 4Připravíme si žloutkovou zálivku:
- 5V hrnečku si dobře rozmícháme 3 žloutky s 1 lžící hořčice a 1 lžičkou octa. Přidáme 5 lžic zakysané smetany a vše promícháme.
- 6Maso slijeme z nálevu.
- 7Mladou jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka, přidáme ji do mísy k masu, doložíme nakrájené bílky, olivový olej a vše přelijeme zálivkou ze žloutků. Osolíme a opepříme podle chuti a dáme znovu na chladné místo alespoň na 1 hodinu uležet.
- 8Salát podáváme vychlazený.
- 10
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.