Hovězí se špenátem na česneku
45 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůOmáčka rybí
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžíceCukr třtinový
- 350gramůBrambory
- 150mililitrůVoda pitná
- 5kusůCibulka jarní
- 230gramůŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve umixujeme omáčky, 20 ml oleje, pepř, dva stroužky česneku a cukr na pastu. Maso nakrájíme na plátky a potřeme ho pastou z obou stran. Tak ho necháme nejméně tři hodiny marinovat v ledničce.
- 2Poté maso opékáme asi čtyři minuty na oleji ve wok pánvi.
- 3Opečené maso pokrájíme na kostky a přivedeme ve wok pánvi k varu spolu s marinádou, kostičkami brambor a vodou. Po osmi minutách vmícháme nakrájené jarní cibulky a listy špenátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.