Hovězí se zeleninou, kaštany a žampiony
55 min.

Ingredience
- 450gramůHovězí svíčková
- 1kusBrokolice
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 230gramůHrášek
- 60gramůBambusové výhonky
- 8kusůKaštany vodní
- 230gramůŽampiony čerstvé
- 20mililitrůOmáčka ústřicová
- 2lžičkySůl
- 20mililitrůVíno rýžové čínské
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusCeler bulvový
- 5mililitrůOlej sezamový
- 20mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Smícháme víno, bílý pepř, jednu lžičku soli, sójovou omáčku a sezamový olej. Plátky masa ve směsi obalíme a necháme marinovat dvacet minut v ledničce. Brokolici povaříme asi půl minuty v hrnci ve vodě, pak ji necháme okapat.
- 2Na rostlinném oleji na wok pánvi opékáme nakrájené maso z obou stran, až změní barvu, odložíme je. Na sezamovém oleji osmažíme pokrájenou cibuli a po minutě přidáváme na šikmo nakrájený celer, růžičky brokolice a za dvě minuty i hrášek, nakrájené výhonky, plátky kaštanů a žampionů. Po minutě opékání přidáme maso, ústřicovou omáčku a sůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.