Hovězí špalíček s křepelčím vejcem a salátem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulatým tvořítkem vykrojíme z toastového chleba čtyři kolečka, která osmahneme v pánvi na kousku másla a necháme vychladnout. Hovězí svíčkovou naškrábeme najemno, vložíme do misky, kyselou okurku nastrouháme, petrželku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Cibuli, petrželku a okurku přisypeme k masu, zakápneme tabascem, worcesterem, brandy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Čtyři křepelčí vajíčka usmažíme na másle v pánvi jako sázená vejce. Prosciutto nakrájíme na nudličky, vložíme do misky, přidáme nadrobno natrhaný salát, panenský olej, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
  • 3
    Na talířky položíme kolečko osmahnutého chleba, do tvořítka, kterým jsme vykrajovali chléb, napěchujeme masovou směs, vymáčkneme na kolečko chleba a navrch položíme po jednom sázeném vejci. Doplníme salátem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.