Hovězí špalíček s křepelčím vejcem a salátem
25 min.
Ingredience
- 400gramůHovězí svíčková
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 15gramůOkurky nakládané
- 10gramůCibule červená
- 8gramůPetržel kudrnka
- 5mililitrůTabasco
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 5mililitrůBrandy
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 4kusyVejce křepelčí
- 80gramůChléb toastový
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 100gramůSalát kadeřavý
- 60gramůProsciutto sušené
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
16 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kulatým tvořítkem vykrojíme z toastového chleba čtyři kolečka, která osmahneme v pánvi na kousku másla a necháme vychladnout. Hovězí svíčkovou naškrábeme najemno, vložíme do misky, kyselou okurku nastrouháme, petrželku a červenou cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2Cibuli, petrželku a okurku přisypeme k masu, zakápneme tabascem, worcesterem, brandy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Čtyři křepelčí vajíčka usmažíme na másle v pánvi jako sázená vejce. Prosciutto nakrájíme na nudličky, vložíme do misky, přidáme nadrobno natrhaný salát, panenský olej, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme.
- 3Na talířky položíme kolečko osmahnutého chleba, do tvořítka, kterým jsme vykrajovali chléb, napěchujeme masovou směs, vymáčkneme na kolečko chleba a navrch položíme po jednom sázeném vejci. Doplníme salátem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.